Afgelopen twee weken zijn we het land doorgereden voor Meetup’s with the DDi Transaction Robot. Met succes! Allereerst zijn we erg blij met de grote hoeveelheid aanwezige professionals uit de assurantiebranche. Met elkaar hebben we in een ontspannen sfeer, op 3 prachtige locaties aan het water stilgestaan bij de mogelijkheden van robotisering van hun back office processen. Voor DDi zijn hier een aantal nieuwe inzichten uitgekomen en zeer waardevolle input om de komende maanden mee aan de slag te gaan.

Automatisch classificeren provinciale post biedt veel toegevoegde waarde

Het automatisch classificeren van post in de breedste zin was een van de onderwerpen die aan de orde kwam. De Transaction robot (afgekort TAR) verzorgd dit nu al voor meerdere organisaties uit de assurantiebranche en ook tijdens de Meetup’s werd duidelijk dat dit bij veel kantoren toegevoegde waarde kan bieden. Er werd aangegeven dat alleen al voor het sorteren en verdelen van de inkomende berichten, en dan hebben we het over fysieke post, e-mail, webaanvragen, whatsApp, etc., meer dan een halve fte per week wordt ingezet. Ook werd duidelijk dat 80% van de berichten die binnenkomen ge├»nitieerd zijn door het kantoor zelf. Denk aan het opgevraagde foto’s van een schade. Dit betekend tegelijkertijd dat al deze berichten herkend kunnen worden door de Transaction Robot en dus automatisch, zonder tussenkomst van menselijke handelingen gekoppeld wordt aan het juiste werkproces. De ‘werkopdracht’ komt direct bij de juiste medewerker terecht en het bericht met de benodigde bijlagen in het juiste dossier.

Maar dit kan de TAR dus al! “Waar moeten we de komende maanden dan mee aan de slag?”, was onze vraag aan de deelnemers. “Het automatisch ophalen en samenvoegen van documenten van de verzekeraar, zoals de polis, groene kaart en de nota, om vervolgens automatisch als pakketje te versturen naar de klant. Dat zou ons zoveel tijd schelen!” Zo gezegd, zo gedaan. Onze agenda voor de komende maanden is gevuld.

DDi Transaction Robot

Leave a Reply

T 088 567 2000